lunes, 8 de octubre de 2007

Xarxa Empordà demana un debat ciutadà sobre la Variant de La Bisbal

La Xarxa per la Defensa de l’Empordà (Xarxa Empordà) es va reunir amb l'alcalde de La Bisbal, Lluis Sais, el passat dilluns 1 d'octubre per demanar la cel.lebració d’un debat amb participació de tota la ciutadania i amb mediació neutral sobre la necessitat i traçat de la variant de La Bisbal.
La majoria dels ciutadans de l’Empordà desaprovem rotundament una agressió al territori com l’ampliació de la C31 de quatre carrils que va avançant implacablement des de Palamós, afectant dramàticament l'entorn al llarg de tot el seu traçat. Les associacions que formem part de la Xarxa Empordà entenem que el despropòsit d'aquestes infraestructures no suposen cap solució de progrés i són una mostra de decisions que es prenen des de la comoditat dels despatxos i sota la pressió d'interessos econòmics que no representen l'interès global. El despropòsit queda de nou palès amb els projectes de variant de quatre carrils que amenacen La Bisbal tant pel nord com pel sud mentre les veritables solucions, crear una xarxa flexible de transport públic per la regió, són esborrades del debat.
La resposta que hem obtingut de l'alcalde de La Bisbal ha estat que el consistori ja ha contactat amb la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat per engegar un procés de consulta popular sobre una infraestructura que asseguren manté dividida a la població. Recolzem i exigim que així sigui per donar veu real a la ciutadania en un procés de participació que ha d'incloure, en primer terme, una fase d'informació en profunditat de quines són les necessitats reals de la zona afectada i del model de progrés que volem impulsar.
La imatge de sota és un exemple del desastre que la C31 està fent al seu pas per Mont-ras. Si cliqueu sobre ella la podreu veure en detall.

No hay comentarios: